martes, 4 de diciembre de 2012

Balzac i la Petita Modista xinesa

Aquest era el llibre obligatori de català del 1r trimestre. M'ha decebut molt. D'entrada pot semblar interessant i amb un argument bo, però la veritat és que la novel·la fa fàstic. Et presenten la novel·la amb una situació i context bons (i se'n podria treure molt suc),  però la història és realment de pena; barregen temes sense rellevància en la història, no deixen clars segons quins aspectes, i, per si no fos  poc, hi  han tres capítols on et narra la mateixa escena des de 3 punts de vista diferents, cosa que es fa molt, molt pesada.


El 1971. Com molts milions de joves xinesos en aquells anys, dos presumptes intel·lectuals de ciutat són enviats al camp perquè els camperols pobres els "reeduquin". Tenen disset i divuit anys, i el seu destí és un poble perdut al capdamunt d'una muntanya remota. Allà, en efecte, viuran un capítol decisiu en la seva educació; però serà sobretot gràcies a l'amistat de la Petita Modista i, sobretot, gràcies a una maleta plena de llibres prohibits.

3 comentarios:

  1. Ja pasa de vegades que et venen un llibre molt be i despres decepciona, et fa pensr que els editor pasen de tot i que de vegades no es miren les coses. Potser va be trobar llibres dolents, aixi aprecies mes els bons ;)

    Un peto!

    ResponderEliminar
  2. Hola ^^

    Vaig veure que vau passar pel meu blog :$ Perdoneu per no donar senyals de vida, hagués vingut per aquí abans, però vaig estar un temps retirada de les xarxes :)

    Buuuff.. TOTS. TOTS ELS LLIBRES DE L'ESCOLA SÓN UN DESASTRE. Jo els hi repeteixo constantment a les meves professores que tenen que triar novel·les juvenils i elles erre que erre. Sí que la editorial els hi dóna una llista de la que han de triar, però a un altre institut de la meva ciutat llegeixen Laura Gallego García o altres.. No és tant difícil! Fins i tot a mi, que llegeixo tot el que tinc davant, se'm fa difícil empassar-me tot aixó tant dolent.

    El més trist de tot plegat, és que aquells que llegeixen obligats encara senten més repulsió cap als llibres i es pensen que tots són iguals...

    Petons! Ens llegim :)

    ResponderEliminar
  3. gracias por pasarteeee!! todavía no he llegado a la cuarta de vampire diaries pero me han dicho que es alucinanteeeeee!!! :)

    ResponderEliminar

Escribe como quieras lo que quieras, nos puedes dejar la URL de tu blog si quieres que lo visitemos, pero no al SPAM, porfavor :)