domingo, 18 de septiembre de 2011

Els focs de la memòria

En Germán és el vesnét de Damiàn Penyalver, pare de la seva àvia Narcisa, i  un dels llegendaris tretze de San Agustín, que es van tancar a l'escola del poble de San Agustín del valle, en contra de l'alçament nacional, i després van ser suposadament torturats i fusilats, abans de enterrar-los a una fossa comuna. Però la història dóna un cop radical quan, el dia que s'obre la fossa i es desenterren els cadàvers, en falta un.
Un periodista investigarà a fons, mentre el Germán s'ocupa dels embolics de la ciutat, on ha fugit. Però els focs de la memòria abrassen, i sempre surten al descobert.

Aquest llibre de Jordi Sierra i Fabra m'ha sorprès positivament. És cert que no és ni molt menys el millor de l'autor, però tracta un tema que mai m'havia cridat l'atenció, i que resulta ser molt més interessant del que sembla, el de la guerra civil espanyola. M'ha agradat molt el fet de tractar l'argument desde dos punts que al final (literalment) es troben, la vista d'un periodista que tracta el cas i la del vesnét del desaparegut. Tota la trama resulta realment molt creïble, i que t'acaba enganxant.

2 comentarios:

  1. Em sortia a la meva llista de lectures per a un treball de socials, però no sé perquè no em va acabar de fer el pes...
    Veig, Clara, que ja t'has posat amb el de la Noia del Llac. Tothom diu que és tan bo. :)
    Petons!

    Ho sento per tenir tants usuaris i noms diferents!!

    ResponderEliminar

Escribe como quieras lo que quieras, nos puedes dejar la URL de tu blog si quieres que lo visitemos, pero no al SPAM, porfavor :)