jueves, 7 de febrero de 2013

Quan la llibertat s'amagava a les muntanyes

Aquest és el llibre obligatòri que em tocava llegir aquest segon trimestre a català. Encara que millor que l'altre obligatòri (Balzac i la Petita Modista xinesa), la veritat és que tampoc m'ha agradat gaire. Durant tota la novel·la passa exactament el mateix i, encara que els protagonistes maduren i canvien, la història és sempre igual, de manera que al final es feia una mica tediosa.
Un punt a favor podria ser que es llegeix ràpidet i que l'estil no es fa pesat.
En definitiva, un llibre que no us recomano encara que l'estil sigui ràpid, perquè durant tota la novel·la passa el mateix.


En plena Segona Guerra Mundial, els pobles del Pirineu català estan sotmesos al control social dels nazis i dels seus col·laboracionistes, amb l'oposició del grup dels maquis, que lluita i s'amaga a les muntanyes, En aquest tràgic context, quatre joves s'incorporen a la resistència per a lluitar contra els feixistes arran de l'afusellament del familiar d'un d'ells. En poques setmanes, els joves abandonaran el seu món d'infantesa per a descobrir el conflicte que els ha tocat patir. Les accions dels maquisards i la pressió dels exèrcits aliats després del desembarcament de Normandia marcaran el ritme de la lluita contra el feixisme en aquella zona, amb episodis ben significatius que convertiran el Canigó en el darrer baluard de la resistència al nazisme.

1 comentario:

  1. UUFFFF.... el dilluns que ve tinc l'examen i no se quan començar a llegir

    ResponderEliminar

Escribe como quieras lo que quieras, nos puedes dejar la URL de tu blog si quieres que lo visitemos, pero no al SPAM, porfavor :)