lunes, 13 de enero de 2014

Ave, Júlia - Nathalie Pons

Títol original: Ave, Júlia
Autor/a: Nathalie Pons
Editorial: Estrella Polar
Any de publicació: 2013
Nº de pàgines: 107
Gènere: Romàntic

Opinió personal
Quan el vaig agafar del prestatge per llegir-lo, no esperava gaire d'aquest llibre. I, efectivament, tot i que no està malament, no és, ni serà mai, dels llibres que m'han marcat a la vida i dubto que el torni a rellegir mai.
El llibre està ben escrit i no avorreix en cap moment, però l'estil que utilitza l'autora és massa infantil i poc treballat: és com si, en lloc d'estar escrivint una novel·la, Nathalie Pons hagués escrit un conte per un nen de 8 anys. Totes les converses i els diàlegs entre els personatges succeeixen amb molta facilitat i poca naturalitat (que a vegades semblen forçats i tot) i gairebé mai expressa els sentiments dels personatges. Així que, els personatges no m'han semblat gaire profunds ni treballats i en ocasions es contradeien bastant.
A més a més, la sinopsi et dóna a entendre que descobreixen la història de la Júlia a partir de fets històrics i en realitat no és així. La professora de la Virgínia, la Sofia, es dedica a inventar-se la història mentre va escrivint una novel·la, amb la qual cosa no és el que va passar de veritat.
I és una llàstima que el llibre no sigui gaire bo, perquè l'argument podia donar per molt i molta qualitat (el llibre podria tenir perfectament 250 pàgines si l'autora hagués inclòs més detalls, més escenes, més moments i no hagués passat tanta via de les converses i actes dels personatges). A més a més, la portada és molt bonica; m'agrada molt la composició de colors i la noia mig estàtua mig humana.

És un llibre amb un estil simple i infantil però que enganxa bastant. Tot i així, crec que de l'argument se'n podria haver tret molt més suc i que els personatges podrien ser més treballats i no tan plans. Si no sabeu què llegir, agafeu-lo, perquè és entretingut, però no us el recomano si teniu altres lectures més interessants.

Sinopsi
A partir de la troballa de l'escultura de la Júlia, una noia romana que va viure al segle II dC a Iluro, l'actual Mataró, la Virgínia anirà descobrint què li va passar i les atzaroses circumstàncies que van marcar la seva vida. La Júlia ens mostrarà el món romà, la seva cultura i els seus costums. I, com la Virgínia, descobrirem que el món no ha canviat tant d'aleshores ençà i que compratim els mateixos anhels, somnis, il·lusions i passions que aquells que van bastir la vil·la de Torre Llauder o van traçar la Via Augusta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Escribe como quieras lo que quieras, nos puedes dejar la URL de tu blog si quieres que lo visitemos, pero no al SPAM, porfavor :)