viernes, 20 de agosto de 2010

Recomanació: El llargavistes d'ambre (o La matèria obscura II)

I acabem amb el tercer best-seller internacional de Philip Pullman de la triología "La matèria obscura II".

La Lyra ha desaparegut, i en Will la busca desesperadament. Ha de portar la daga a Lord Asriel, però primer vol trobar la nena que li va salvar la vida i li va donar consell moltes vegades: la Lyra Llenguadeplata.

Mentrestant la Lyra és en una cova dormint profundament, i la senyora Coulter vetlla per ella i no deixa que ningú se li acosti per por de fer-li mal. Però tot canvia quan la nena que porta el menjar a la senyora Coulter a la cova veu la Lyra dormint i la senyora Coulter es veu obligada a dir-li una mentida: que la Lyra ha estat condemnada a dormir per sempre més i que no sap la manera que es pugui despertar.

Llavors la nena, que es diu Ama, va a veure un Chaman i Mag i li demana que li doni un remei per fer que la nena que dorm, és a dir la Lyra, es desperti i així ajudar a la senyora Coulter.

Però quan l'Ama arriba a la cova amb una pols despertadora veu que la senyora Coulter dona a la Lyra un beuratge suporífer i li passen les ganes de despertar-la al seu davant.

Llavors un dia la Lyra es troba en Will que va acompanyat d'un gran ós blanc, en Iorek Byrnisson, i en Will l'ajuda a despertar a la Lyra i se l'emporta en un altre món gràcies a la daga. Llavors però, la daga es trenca i en Iorek Byrnisson, un crack en la reparació d'objectes, li arregla.

Mentrestant la Mary Malone, l'erudita que la Lyra va anar a veure al món d'en Will per preguntar-li coses sobre la Pols, es troba en un altre món en companyia dels mulefa, uns éssers semblants als elefants i que caminen sobre unes rodes molt grans.

La Lyra i en Will, en companyia de dos éssers més petits que la seva mà, però molt perillosos i protectors, van al món dels Morts, on troben en Lee Scoresby, el pare d'en Will, en Roger (un amic de la Lyra) i altres persones i no es poden estar d'alliberar-los de les tenebres del món de la Mort.

A més a més Lord Asriel i la senyora Coulter, els pares de la Lyra, no es poden estar quiets.

I com és natural, després d'haver-se salvat la vida mutuàment, en Will i la Lyra comencen a sentir una atracció l'un per l'altre que el final no poden amagar...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Escribe como quieras lo que quieras, nos puedes dejar la URL de tu blog si quieres que lo visitemos, pero no al SPAM, porfavor :)