martes, 3 de agosto de 2010

Recomanació: La brúixola daurada (llums del nord)


Escrit per: Joana


Fa un temps em vaig llegir aquest best-seller internacional que ha tingut tantes edicions que es títula "Llums del Nord" i la pel·lícula, que segur que tots n'heu sentit a parlar és la famosa LA BRÚIXOLA DAURADA.


La Lyra i el seu daimoni, el Pantàlaimon (els daimonis són una part de les persones, i si te'n separen et mors al cap de pocs dies), estàn internats a un internat amb altres alumnes. Els pares de la Lyra van morir en un accident i l'únic parent viu que li queda és el seu oncle.

Però quan el seu oncle marxa a fer una expedició sobre la Pols, tot canvia a la vida de la Lyra.

Una dona, la senyora Coulter, li diu si vol anar a viure a casa seva, a Londres. La Lyra no pot creure que algú pugui ser tan amable com ella i de seguida accepta.

Però abans de marxar, el director de l'internat li diu que vigli amb la senyora Coulter i li dona un objecte daurat, semblant a una brúixola, que es diu aletiòmetre i que havia sigut del seu pare. També li diu que per aprendre a utilitzar un aletiòmetre es necessiten prop de tres dècades.

Llavors marxa amb la dona.

Però una sèrie d'esdeveniments li fan veure que la senyora Coulter no és tan bona persona com aparenta ser i, aprofitant una festa que monta la senyora Coulter s'escapa, i vaga pels carrers de Londres fins que troba uns antics amics i marxa amb ells de viatge a l'àrtic.

Allà coneix en Iorek Birnisson, un ós cuirassat, que van capturar uns homes i el fan explotar. Llavors Lyra li promet que li buscarà la cuirassa, i amb l'ajuda de l'aletiòmetre li diu on és i Iorek la va a buscar.

Llavors, l'ós, com a agraïment, promet a Lyra que l'acompanyarà en el seu viatge.

De camí, troben un noi, que l'han separat del seu daimoni i està més mort que viu. Lyra el vol ajudar, però les seves capacitats són fora del seu abast i el noi acaba morint.

Passen uns dies i un dia venen uns desconeguts i s'emporten presonera la Lyra en un edifici on hi ha altres nens. Allà Lyra troba un amic seu, i junts intenten descobrir quina una en tramen els homes que es fan càrrec d'ells.

Lyra i el seu amic descobreixen que aquells homes fan experiments amb les persones i els seus daimonis: a veure quanta estona aguanten els daimonis lluny dels seus amos, tallar la conexió entre els nens i els daimonis, matar un daimoni o si un daimoni separat de la seva persona és capaç de transformar-se.

I un dia arriba a l'edifici la directora de tot allò, i Lyra queda paral·litzada en veure que és ni més ni menys que la senyora Coulter!!

Llavors fa tots els possibles per desbaratar-li els plans.
I això no és tot; un cop aconseguuit el primer objectiu ajuda a en Iorek Birnisson a ser altra vegada readmès entre els seus: els ossos cuirassats.

És una història molt emocionant, però que no s'acaba aquí. Aquest només és el primer volum d'una triología, la triología LLUMS DEL NORD.

3 comentarios:

  1. el sgon volum es titula LA DAGA i el trcer EL LLARGAVISTES D'AMBRE

    ResponderEliminar
  2. a mi em va gradar mol, i al fnal et rserven unes srpress k et deixen prat!!!!

    ResponderEliminar
  3. mstic a pnt d cabar el sgon llbre, em keden una mica + d 30 pgines, pero kuan l'cabi el rcomenare!!

    ResponderEliminar

Escribe como quieras lo que quieras, nos puedes dejar la URL de tu blog si quieres que lo visitemos, pero no al SPAM, porfavor :)