viernes, 6 de agosto de 2010

Recomanació: "La daga" o "La matèria obscura"


Escrit per: Joana

Ja vaig recomanar el primer llibre d'aquesta tríologia: Llums del Nord, o més coneguda com La brúixola daurada.
Doncs avui us recomano el segon volum: La daga, o també La matèria obscura.

La Lyra travessa les portes que van del seu món a un altre. En aquell nou món en que apareix coneix en Will, un noi de 12 anys, perseguit per la justícia: Will és un assassí. En Will Parry també ve d'un altre món i ensenya a la Lyra l'entrada per on pot entrar i sortir del seu veritable món.
La Lyra i en Will descobreixen que la ciutat on han anat a parar, el Cittàgazze, està infestada pels Espectres, uns éssers semblants a fantasmes que xuclen l'ànima de les persones adultes, però la dels nens no. Will i Lyra fan vida en aquella ciutat fins que ella decideix anar a veure una erudita del món d'en Will.
Mentrestant una bruixa amiga de la Lyra, la Serafina Pekkala, busca persones que li puguin dir que trama Lord Asriel, el pare de la Lyra. I descobreix que Lord Asriel està construint una fortalesa i que totes les races de les bèsties fantàstiques màgiques acudeixen a la seva crida: el que Lord Asriel preten és fer l'exèrcit més gran de tota la humanitat i matar l'Autoritat, és a dir Déu i l'Església.
Per la seva banda, les bruixes tenen una profecia que diu que la Lyra arribarà a ser una altra Eva, una altra Mare de la Humanitat.
I Lee Scoresby, un aeronauta també amic de la Lyra, que se l'estima com si fos la seva pròpia filla intenta de totes totes que la nena estigui ben protegida.
Llavors la senyora Coulter vol trobar la Lyra i matar-la per acabar amb el somni del seu foll de ex-marit.
Lyra, per la seva banda coneix l'erudita i l'ajuda a fer el seu treball sobre la Pols. També coenix un vell molt agradable que la convida a pujar al seu cotxe, i que quan ella no el veu ho aprofita per robar-li l'aletiòmetre.
Quan ella se n'adona ja és massa tard, i decideix que ella i en Will aniran a casa d'aquell vell mentider i lladre.
El senyor, que resulta que es diu Sir Charles, els hi diu que només els hi donarà l'aletiòmetre si li van a buscar una cosa que està amagada al món dels Espectres i que ell no pot agafar perquè els Espectres li xuclarien l'ànima: han de buscar una daga.

Will i Lyra van al món dels Espectres i busquen la daga. Quan la troben veuen que el noi que la té està a punt de clavar-li a un home, però quan els veu a ells va directe a atacar-los. Llavors en Will, expert en lluitar li pren la Daga i mata al noi. Llavors l'home que el noi havia estat a punt d'apunyalar li diu a Will que ara ell és el portador de la Daga i que amb aquella daga pot obrir portes a altres móns. Llavors també els diu que ell també coneix a Sir Charles i que és un mentider i que només vol aconseguir la Daga al preu que sigui, i també afegeix que per molt que li donin la Daga ell no els tornarà l'aletiòmetre.

Llavors Will i Lyra decideixen robar l'aletiòmetre. Però quan entren a la casa de Sir Charles, veuen que ell està reunit amb la senyora Coulter. Vista la situació, la Lyra els despista mentre en Will agafa l'aletiòmetre.

De tornada al Cittàgazze sel's apareixen les bruixes del clan de la Serafina Pekkala i els ajuden a trobar el pare d'en Will, desaparegut quan ell tenia un any.

2 comentarios:

Escribe como quieras lo que quieras, nos puedes dejar la URL de tu blog si quieres que lo visitemos, pero no al SPAM, porfavor :)