lunes, 24 de junio de 2013

El temor d'un home savi (Crònica de l'Assassí de Reis #2) - Patrick Rothfuss

Títol original: The Wise Man's Fear. The Kingkiller Chronicle: Day Two
Autor/a: Patrick Rothfuss
Editorial: Rosa dels Vents
Any de publicació: 2011
Nº de pàgines: 1211
Gènere: Fantasia, Acció

Opinió personal
Aquest segon llibre comença igual que el primer: ens trobem a la fonda on el Kvothe, el Bast i el Cronista fan petar la xerrada i es dediquen a les seves feines abans de que el taberner comenci a relatar la seva història. També, igual que el primer, la història d'en Kvothe té interludis, on sabem què passa a la taberna Pedra Fita.
Però, a diferència de El nom del vent, la narració és molt més emocionant. Durant el primer llibre només s'explica la seva infància amb un grup d'artistes itinerants, els anys que va passar robant a Tarbean i l'entrada a la Universitat. En aquest llibre, en Kvothe surt de la Universitat i viu moltes més aventures, cosa que fa que a la trama hi hagi més acció, i per tant, sigui més emocionant. També es resolen algunes preguntes que durant el primer llibre queden sense resposta.
Els personatges continuen sent profunds, ben treballats i amb una capacitat per sorprendre't impressionant. Tots tenen una gran complexitat, fins hi tot els més secundàris, i creen una ambientació boníssima i molt ben aconseguida.
El ritme de la novela és lent, potser degut al fet que té més de 1200 pàgines, potser degut al fet que l'autor s'esmerça molt en les descripcions dels llocs i els pensaments del nostre protagonista. Sigui com sigui, tot i que em decanto més per la segona opció, encara que el ritme de lectura és força lent, la novel·la no avorreix; sempre està passant alguna cosa que t'impedeix parar i t'anima a continuar llegint.
L'únic que no m'ha agradat és que l'últim capítol et deixi tant penjat: no acabes d'entendre el que està passant i encara no hi ha data de publicació per al tercer llibre en anglès, així que em tocarà esperar per poder resoldre el misteri del Bast.

Molt millor que el primer llibre en molts aspectes i amb uns personatges deliciosos. La novel·la té un ritme lent però no avorreix en cap moment. I el final és molt sorprenent i estrany, cosa que et fa esperar el tercer llibre amb impaciència.

Sinopsis
Trenc d'alba a la fonda Pedra Fita. És el segon dia i un home es disposa a continuar el relat de la seva vida. La veritable història, la que només ell coneix, força allunyada de la llegenda que li han forjat amb rumors, conjectures i contes de taverna, convertint-lo en un personatge mític: en Kvothe... músic, captaire, lladre, estudiant, mag, heroi i assassí.


Si vols llegir la resenya del llibre anterior vés al link: El nom del vent

1 comentario:

  1. Hola guapa!

    La veritat és que té molt bona pinta, però no em crida l'atenció...No crec que el llegueixi. De totes maneres, gràcies per la resenya!

    PD: et segueixo ;)

    Cyrelle.

    ResponderEliminar

Escribe como quieras lo que quieras, nos puedes dejar la URL de tu blog si quieres que lo visitemos, pero no al SPAM, porfavor :)